Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Slovensko

Prezidentka zapožičala bojovú zástavu 65. prieskumnému práporu Prešov

Na snímke vľavo prezidentka SR Zuzana Čaputová počas príhovoru na slávnostnom odovzdaí bojovej zástavy 65. prieskumného práporu Prešov na nádvorí Prezidentského paláca 23. mája 2024 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Veliteľ práporu Marián Brinček označil zapožičanie bojovej zástavy za veľkú česť a poctu pre všetkých príslušníkov jednotky.

Bratislava 23. mája (TASR) - Prezidentka Zuzana Čaputová zapožičala bojovú zástavu 65. prieskumnému práporu Prešov. Ocenila tak príkladné plnenie úloh jednotky. Bojovú zástavu označila hlava štátu za symbol morálnej cti a vojenskej statočnosti. Slávnostný ceremoniál sa uskutočnil vo štvrtok na nádvorí Prezidentského paláca.

"Zaslúžili ste si toto ocenenie za príkladné plnenie úloh, či už doma alebo v rámci medzinárodného krízového manažmentu. Nech vás napĺňa hrdosťou, ale zároveň nech je pre vás záväzkom, že v spoločnom úsilí brániť slobodu, nezávislosť a zvrchovanosť Slovenskej republiky nesmiete poľaviť," vyhlásila prezidentka a hlavná veliteľka Ozbrojených síl SR v príhovore.

Veliteľ práporu Marián Brinček označil zapožičanie bojovej zástavy za veľkú česť a poctu pre všetkých príslušníkov jednotky. "Hoci sme relatívne mladý prápor, v novodobej histórii sme dokázali, že sme schopní plniť náročné úlohy. Zároveň je to pre nás výzva neustále napredovať a s hrdosťou slúžiť spoločnosti a brániť hodnoty slobody," skonštatoval.