Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Prezidentka zaslala poľskému prezidentovi sústrastný telegram

Na archívnej snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR - Martin Baumann

Reagovala tak na tragickú haváriu poľského autobusu v Chorvátsku, ktorá si vyžiadala obete na životoch i desiatky zranených.

Bratislava 6. augusta (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová zaslala v sobotu sústrastný telegram poľskému prezidentovi Andrzejovi Dudovi. Reagovala tak na tragickú haváriu poľského autobusu v Chorvátsku, ktorá si vyžiadala obete na životoch i desiatky zranených. TASR o tom informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.

"V mene občanov Slovenskej republiky prezidentka v telegrame vyjadrila úprimnú sústrasť rodinám a blízkym obetí a zraneným zaželala skoré uzdravenie," spresnil hovorca.

K nehode poľského autobusu došlo v sobotu v ranných hodinách na diaľnici A4 smerom na chorvátske hlavné mesto Záhreb. Vozidlo zišlo z cesty, pričom o život prišlo dovedna 12 ľudí a ďalších 32 utrpelo zranenia. Stav najmenej piatich zranených je vážny, uviedli chorvátske médiá. Podľa servera Večernji.hr sa v autobuse nachádzalo 44 ľudí, ktorí smerovali na katolícke pútnické miesto Medžugorie v Bosne. Medzi pútnikmi sa nachádzali aj traja kňazi a šesť rehoľných sestier.

Polícia doposiaľ neuviedla oficiálnu príčinu tragickej nehody, neoficiálne sa však pracuje s verziou, že vodič s najväčšou pravdepodobnosťou zaspal za volantom, uviedli chorvátske médiá.