Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Prezidentka zaslala V. Zelenskému sústrastný telegram

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová (vľavo) a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pózujú počas stretnutia v Kyjeve v utorok 31. mája 2022. Foto: TASR - Kancelária prezidenta SR

Pri nehode zahynulo podľa posledných údajov 14 ľudí. Okrem ministra vnútra prišiel o život aj prvý námestník ministra Jevhenij Jenin a štátny tajomník Jurij Lubkovyč.

Bratislava 18. januára (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová vo štvrtok zaslala ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému sústrastný telegram v súvislosti s nehodou vrtuľníka pri meste Brovary. Nehoda si vyžiadala viacero obetí vrátane ukrajinského ministra vnútra Denysa Anatolijovyča Monastyrskyja. TASR o tom informoval prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

Čaputová v telegrame vyjadrila úprimnú sústrasť v mene občanov Slovenskej republiky rodinám a blízkym obetí a zraneným zaželala skoré uzdravenie. "V tejto tragickej chvíli by som vás chcela uistiť, že Slovensko naďalej ostáva priateľom a podporovateľom Ukrajiny v jej spravodlivom boji pri obrane svojej vlasti," uviedla.

Pri nehode zahynulo podľa posledných údajov 14 ľudí. Okrem ministra vnútra prišiel o život aj prvý námestník ministra Jevhenij Jenin a štátny tajomník Jurij Lubkovyč. Vrtuľník smeroval na frontovú líniu na východe Ukrajiny.