Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Prezidentka: Zoznam členov vlády odborníkov je takmer kompletný

Na snímke Ľudovít Ódor. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Budúci premiér Ľudovít Ódor priblížil, že zostavu členov vlády vyberal spoločne s prezidentkou.

Bratislava 11. mája (TASR) - Zoznam členov vlády odborníkov je takmer kompletný, jedno meno zostáva otvorené. Prezidentka Zuzana Čaputová o tom informovala v televízii TA3 a na následnom brífingu. Dodala, že nejde o ministra školstva. Zloženie kabinetu plánuje zverejniť najneskôr v piatok (12. 5.).

Budúci premiér Ľudovít Ódor priblížil, že zostavu členov vlády vyberal spoločne s prezidentkou. "Dohodli sme sa, že mám právo veta," načrtol. S väčšinou kandidátov na ministrov hovoril on. Tím je podľa neho veľmi dobre vyskladaný. Za dôležité považuje upokojiť situáciu, hovoriť kultivovane a hľadať prieniky.

Ódor chce spraviť maximum na získanie dôvery pre vládu v parlamente. Plánuje sa pre to stretnúť s predstaviteľmi relevantných politických strán, ktoré sú ochotné k veci konštruktívne pristupovať.

Nový kabinet sa chce podľa Ódora počas svojho mandátu zamerať na akútne problémy na ministerstvách, či už v súvislosti s plánom obnovy alebo aktuálnymi krízami. Prioritou bude pripraviť aj čo najlepší rozpočet. Avizoval aj snahu pomôcť zraniteľným skupinám.