Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Slovensko

Prezidentom Slovenskej lekárnickej komory zostáva O. Sukeľ

Na archívnej snímke prezident Slovenskej lekárnickej komory SLeK Ondrej Sukeľ. Foto: TASR Pavel Neubauer

Sukeľ je na čele Slovenskej lekárnickej komory od roku 2014. Zaslúžil sa o prípravu a presadenie viacerých legislatívnych zmien aj o rozvoj osvetových projektov.

Bratislava 14. novembra (TASR) - Na poste prezidenta Slovenskej lekárnickej komory (SLeK) na nasledujúce štvorročné funkčné obdobie zostáva Ondrej Sukeľ. Funkciu viceprezidentov komory budú zastávať Miroslava Snopková a Norbert Chano. Cez víkend o tom rozhodli delegáti 34. snemu SLeK.

"Dlhodobá a systematická práca členov Prezídia a Rady SLeK v uplynulých rokoch priniesli svoje výsledky, v ktorých budeme pokračovať aj v nasledujúcich štyroch rokoch," skonštatoval Sukeľ. V tejto súvislosti poukázal, že v medzirezortnom pripomienkovom konaní je aktuálne novela zákona o liekoch, ktorou sa má zaviesť očkovanie v lekárňach.

Medzi jeho hlavné priority na ďalšie funkčné obdobie patria zvyšovanie kompetencií poskytovateľov lekárenskej starostlivosti, posilňovanie kompetencií stavovských organizácií či rozvoj spolupráce v prospech zlepšovania zdravotnej starostlivosti.

Sukeľ je na čele Slovenskej lekárnickej komory od roku 2014. Zaslúžil sa o prípravu a presadenie viacerých legislatívnych zmien aj o rozvoj osvetových projektov.

Delegáti volebného snemu rozhodli tiež o nových členoch Rady, kontrolného výboru a disciplinárnej komisie. Na sneme sa zúčastnili aj prezident Slovenskej lekárskej komory Pavel Oravec a prezident Slovenskej komory zubných lekárov Igor Moravčík.