Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Pri akcii Víchrica zadržala NAKA viacero osôb

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala pri akcii s krycím názvom Víchrica viaceré osoby. Viaceré médiá informujú, že pri zásahu NAKA mali byť zadržané viaceré osoby z prostredia justície. Na snímke uprostred Zoroslav Kollár odchádza z budovy NAKA v Nitre 28. októbra 2020. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Viaceré médiá informujú, že pri zásahu NAKA mali byť zadržané viaceré osoby z prostredia justície.

Bratislava 28. októbra (TASR) - Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala pri akcii s krycím názvom Víchrica viaceré osoby. Pre TASR to potvrdil hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka s tým, že pre prebiehajúce vyšetrovacie úkony nie je možné poskytnúť bližšie informácie.

Viaceré médiá informujú, že pri zásahu NAKA mali byť zadržané viaceré osoby z prostredia justície. Portál Aktuality.sk menuje medzi zadržanými aj bývalú podpredsedníčku Najvyššieho súdu SR Jarmilu Urbancovú, sudcu Najvyššieho súdu Jozefa Kolcuna či bývalú podpredsedníčku Okresného súdu Bratislava I Katarínu Bartalskú.

Denník N píše aj o zadržaní právnika Zoroslava Kollára. TV Joj informuje aj o zadržaní bratislavskej sudkyne Otílie Dolákovej. Televízia Markíza spresňuje, že na oddelenie NAKA v Nitre priviezli obvinenú bývalú štátnu tajomníčku ministerstva spravodlivosti Moniku Jankovskú. Pred NAKA mali podľa televízie priviezť aj sudcu Krajského súdu v Bratislave Richarda Molnára, ktorý je obvinený z korupčnej trestnej činnosti.