Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Slovensko

Pri otvorení odberových miest nedošlo k narušeniu poriadku

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Situácia v doprave je pokojná a cesty sú prejazdné.

Bratislava 7. novembra (TASR) - Druhé kolo plošného testovania obyvateľov na ochorenie COVID-19 začalo podľa plánov. Pri otvorení odberových miest polícia nezaznamenala narušenie verejného poriadku. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Situácia v doprave je podľa nej pokojná a cesty sú prejazdné.

"Všetci policajti, ktorí mali dnes nastúpiť na odberné miesta, boli pretestovaní. V Bratislavskom, Banskobystrickom a Košickom kraji boli všetci policajti negatívni," uviedla Bárdyová.

Pozitívne otestovaní boli policajti v Žilinskom kraji (5), Trenčianskom (2) a Trnavskom kraji (1). Tí boli podľa Bárdyovej nahradení negatívnymi policajtmi, ktorí boli pripravení v zálohe. "Naďalej máme k dispozícii dostatok policajtov," podotkla.

Hovorkyňa zároveň priblížila, že v Bratislavskom kraji sa nachádza mobilné odberné miesto pri RTVS, parkovisko pred ZOO. Aktuálne sa tam nachádza približne 70 osôb. "Policajti situáciu priebežne monitorujú a usmerňujú premávku," povedala.