Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Pri príležitosti výročia Nežnej revolúcie bude nasvietený palác i hrad

Na snímke vlajka Slovenskej republiky a v pozadí Bratislavský hrad. Foto: TASR - Martin Baumann

Odkaz 17. novembra si prostredníctvom svetelnej projekcie pripomenie aj Národná banka Slovenska, ktorá na to použije fasádu svojej bratislavskej centrály.

Bratislava 17. novembra (TASR) – Pri príležitosti utorkového štátneho sviatku Dňa boja za slobodu a demokraciu bude vo farbách trikolóry nasvietený Prezidentský palác v Bratislave. Na fasáde Bratislavského hradu bude o 17.11 h premietnutá projekcia pri príležitosti 31. výročia Nežnej revolúcie.

Kancelária Národnej rady SR sa tým zapojí do iniciatívy Díky, že můžem - Korzo Národní, v rámci ktorej budú v Českej republike nasvietené významné budovy do farieb trikolóry v rovnaký čas ako spoločná spomienka na Nežnú revolúciu. Projekciu na Bratislavskom hrade bude možné sledovať prostredníctvom živého prenosu na sociálnej sieti Národnej rady SR.

Odkaz 17. novembra si prostredníctvom svetelnej projekcie pripomenie aj Národná banka Slovenska, ktorá na to použije fasádu svojej bratislavskej centrály. V utorok bude nasvietená od 16.30 h projekciou, ktorá symbolizuje odkaz Nežnej revolúcie. Verejnosť si ju môže pozrieť až do polnoci. Za projekciou a vizualizáciou stojí kurátorka súčasného umenia a riaditeľka Bielej noci na Slovensku Zuzana Pacáková.