Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Pri Szombathelyi havarovalo slovenské auto, zranili sa dve osoby

Ilustračná snímka. Foto: Polícia SR - Banskobystrický kraj/Facebook

V aute, v ktorom cestovala z Chorvátska z dovolenky štvorčlenná rodina, sa ťažko zranilo jedno z detí a poranenia utrpela aj matka, uviedol regionálny spravodajský server Nyugat.hu.

Budapešť 10. augusta (TASR) - Na rýchlostnej ceste M86 pri západomaďarskom Szombathelyi havarovalo v pondelok vozidlo so slovenským evidenčným číslom, ktoré sa snažilo obísť iné havarované auto nachádzajúce sa bez osvetlenia uprostred cesty.

V aute, v ktorom cestovala z Chorvátska z dovolenky štvorčlenná rodina, sa ťažko zranilo jedno z detí a poranenia utrpela aj matka, uviedol regionálny spravodajský server Nyugat.hu.

Vodičovi slovenského auta značky Lexus sa podarilo z prevráteného auta dostať von, obliekol si reflexnú vestu a utekal zastaviť autá smerujúce k miestu nehody. To sa mu podarilo, čo zabránilo väčšiemu nešťastiu.

Prvú nehodu utrpela mladá Maďarka krátko po polnoci z nedele na pondelok medzi Szombathelyom a obcou Vép. Tá zrejme pre únavu svojim vozidlom značky Seat narazila do zvodidla, dostala šmyk a po ďalšom náraze do zvodidla zostala s autom stáť uprostred oboch pruhov cesty pre motorové vozidlá. Zo seatu vyletel pri náraze akumulátor, preto zostalo auto neosvetlené. Vodička sa pokúsila zastaviť autá, avšak zastalo až šieste v poradí.

Vodič prichádzajúceho lexusu sa zaradil do ľavého pruhu, lebo videl v odstavnom pruhu stojace auto, neosvetlené auto uprostred cesty však zbadal na poslednú chvíľu, strhol volant v snahe vyhnúť sa zrážke, na oleji vyliatom na ceste z havarovaného auta však dostal šmyk. Narazil do ľavých zvodidiel a prevrátil sa.

Podľa servera všetci účastníci nehody mali zapnuté bezpečnostné pásy. V lexuse utrpelo ťažké poranenia končatín jedno dieťa. Jeho matke prišlo zle 20 minút po havárii. Záchranári ju previezli do nemocnice sa podozrením na poškodenie stavcov.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)