Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Pri utorkovej akcii Agentúra obvinila NAKA 12 osôb pre 11 skutkov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Ján Krošlák

Policajti informovali, že vyšetrovateľ NAKA momentálne zhromažďuje ďalšie dôkazy a analyzuje už získané poznatky s cieľom vyhodnotenia prípadných dôvodov väzby.

Bratislava 19. januára (TASR) - Pri utorkovej (18. 1.) akcii Agentúra obvinil vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) 12 osôb pre 11 skutkov. Obvinenia sa týkajú zločinu založenia, zosnovania, a podporovania zločineckej skupiny, korupčnej trestnej činnosti a trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) o tom informoval na sociálnej sieti.

Štyri obvinené osoby boli zadržané, pričom sa stále konajú procesné úkony. "Bližšie informácie budú poskytnuté, keď to procesná situácia umožní," spresnil ÚŠP.

Policajti informovali, že vyšetrovateľ NAKA momentálne zhromažďuje ďalšie dôkazy a analyzuje už získané poznatky s cieľom vyhodnotenia prípadných dôvodov väzby. "Po vyhodnotení všetkých dôkazov bude v zákonnej lehote stanovený ďalší zákonný postup," uviedla Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru s tým, že obvinení pôsobili v rôznych štátnych inštitúciách.