Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Pri utorkovej akcii zadržala NAKA dve osoby, tri osoby obvinili

Akcia Národnej kriminálnej agentúry Contract, 16. septembra 2020 v Bratislave. Foto: FB/Polícia Slovenskej republiky

Tri osoby obvinili zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa vo viacčinnom súbehu s obzvlášť závažným zločinom prijímania úplatku.

Bratislava 2. decembra (TASR) – Národná kriminálna agentúra (NAKA) pri utorkovej (1. 12.) akcii zadržala celkovo dve osoby. Tri osoby obvinili zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa vo viacčinnom súbehu s obzvlášť závažným zločinom prijímania úplatku a z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti formou spolupáchateľstva. Na sociálnej sieti o tom informuje polícia. Medzi zadržanými a obvinenými je spolumajiteľ finančnej skupiny Penta Jaroslav H.

"Momentálne vo veci prebiehajú ďalšie procesné úkony, preto v tomto štádiu konania nebudeme poskytovať žiadne bližšie informácie," uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

V bratislavskom Digital Parku, kde sídli Penta, zasahovali v utorok ozbrojení policajti. Jaroslava H. zadržali a obvinili z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Finančná skupina zásah považuje za neprimeraný a neopodstatnený. Malo ísť o zásah v súvislosti s kauzou Gorila. Jaroslav H. sa v stredu vzdal všetkých výkonných funkcií v Pente, obvinenia odmieta a mieni sa brániť.