Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Príbuzní a blízki LGBTI ľudí adresovali zákonodarcom otvorený list

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Ako píšu v liste zástupcovia združenia, pobúrilo ich marcové hlasovanie o návrhu novely Ústavy SR z dielne ĽSNS. Kritizujú, že ju podporili aj niektorí poslanci koaličných strán.

Bratislava 17. mája (TASR) - Príbuzní a blízki LGBTI ľudí v otvorenom liste protestujú proti snahe o znižovanie ich právnej ochrany. Zákonodarcov žiadajú, aby zodpovedne zvážili možné dôsledky svojho hlasovania a jeho prípadný dosah na každodenný život niektorých občanov. List spolu s online petíciou odovzdali zástupcovia Združenia rodičov a priateľov v parlamente počas pondelkového Medzinárodného dňa boja proti homofóbii a transfóbii. TASR o tom za združenie informoval Dušan Martinčok.

Ako píšu v liste zástupcovia združenia, pobúrilo ich marcové hlasovanie o návrhu novely Ústavy SR z dielne ĽSNS. Kritizujú, že ju podporili aj niektorí poslanci koaličných strán. "Takáto novelizácia by mala ďalekosiahle dôsledky nielen pre náš život, ale aj pre celú spoločnosť. V dôvodovej správe k tomuto návrhu sú naše deti, naši blízki a priatelia označovaní ako devianti, pričom ich rodinné zázemie je charakterizované ako „zvrátené prostredie“. Takéto znevažovanie a nálepkovanie považujeme za neprijateľné a dôrazne proti tomu protestujeme," uvádza sa v liste. Poslancom pripomínajú, že zastupujú všetkých občanov SR.

List má 53 signatárov, online petíciu podporilo takmer 9000 ľudí.