Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

PRIESKUM: Najdôveryhodnejšími politikmi sú Kiska, Pellegrini a Matovič

Na snímke prezident SR Andrej Kiska. Foto: TASR Oliver Ondráš

Vyplýva to z exkluzívneho prieskumu verejnej mienky agentúry AKO, ktorý zverejnila televízia TA3.

Bratislava 30. marca (Teraz.sk) - Najdôveryhodnejším politikom na Slovensku je prezident Andrej Kiska, ktorému verí 57 percent občanov. Vyplýva to z exkluzívneho prieskumu verejnej mienky agentúry AKO, ktorý zverejnila televízia TA3.

Na druhom mieste skončil premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) s 52 percentami a na treťom líder OĽaNO Igor Matovič, ktorému dôveruje 36 percent opýtaných.

Nasledujú predseda SaS Richard Sulík, ktorému dôveruje 35 percent opýtaných, predseda Mosta-Híd Béla Bugár s 34 percentami, šéf Sme-rodina Boris Kollár s 33 percentami.

predsedovi SNS Andrejovi Dankovi dôveruje 23 percent opýtaných, predsedovi ĽSNS Mariánovi Kotlebovi 22 percent, predsedovi KDH Alojzovi Hlinovi 21 percent a predsedovi Smeru-SD Robertovi Ficovi 20 percent opýtaných.

Najnedôveryhodnejší politici


Najnedôveryhodnejším politikom je Robert Fico, ktorému nedôveruje 79 percent respondentov, nasleduje Marián Kotleba s 76 percentami a Andrej Danko s nedôverou 73 percent opýtaných.

Bélovi Bugárovi nedôveruje podľa prieskumu 64 percent opýtaných, Borisovi Kollárovi 62 percent, Igorovi Matovičovi 61 percent, Richardovi Sulíkovi 60 percent, Alojzovi Hlinovi 50 percent, Petrovi Pellegrinimu 45 percent a Andrejovi Kiskovi 41 percent opýtaných.

Prieskum zrealizovala agentúra AKO 27. až 28. marca na reprezentatívnej vzorke 1000 občanov. Respondenti odpovedali na otázku: „Prečítam vám teraz mená niektorých politikov, a vy prosím pri každom z nich povedzte, či je pre vás dôveryhodný alebo nie.“