Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Prieskum: Najdôveryhodnejšou političkou je prezidentka SR Z. Čaputová

Na archívnej snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR - Martin Baumann

Na druhom mieste v prieskume skončil líder mimoparlamentného Hlasu-SD a poslanec Národnej rady SR Peter Pellegrini, ktorému vyjadrilo dôveru 39 percent a nedôveru 59 percent opýtaných.

Bratislava 20. marca (TASR) - Najdôveryhodnejšou spomedzi slovenských politických lídrov je prezidentka Zuzana Čaputová. Dôveruje jej 42 percent a nedôveruje 56 percent respondentov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza, ktorý bol realizovaný od 22. februára do 1. marca na vzorke 1003 respondentov.

Na druhom mieste v prieskume skončil líder mimoparlamentného Hlasu-SD a poslanec Národnej rady SR Peter Pellegrini, ktorému vyjadrilo dôveru 39 percent a nedôveru 59 percent opýtaných. Na treťom mieste sa umiestnil premiér Eduard Heger (OĽANO) s dôverou na úrovni 28 percent a nedôverou 70 percent.

Vicepremiérovi a ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi (SaS) dôveruje podľa výsledkov prieskumu 27 percent a nedôveruje 71 percent opýtaných. Líder Smeru-SD Robert Fico má dôveru 26 percent a nedôveruje mu 71 percent ľudí.

Nasleduje predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina), ktorému vyjadrilo dôveru 24 percent a nedôveru 74 percent respondentov. Lídrovi mimoparlamentného hnutia Republika a europoslancovi Milanovi Uhríkovi dôveruje 21 percent a nedôveruje 64 percent opýtaných.

Na archívnej snímke predseda NRSR Boris Kollár.
Foto: TASR - Jakub Kotian


Predseda mimoparlamentnej SNS Andrej Danko má 20-percentnú dôveru a 77-percentnú nedôveru opýtaných. Šéf mimoparlamentného hnutia KDH Milan Majerský má 19-percentnú dôveru a 54-percentnú nedôveru opýtaných. Vicepremiérke a ministerke investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronike Remišovej (Za ľudí) dôveruje podľa prieskumu 17 percent a nedôveruje 80 percent opýtaných ľudí.

Predsedníčka mimoparlamentného Progresívneho Slovenska Irena Bihariová má dôveru 16 percent a nedôveru 70 percent opýtaných. Po nej nasleduje predseda ĽSNS Marian Kotleba. Tomu dôveruje 14 percent a nedôveruje 82 percent respondentov. Ministrovi financií Igorovi Matovičovi (OĽANO) vyjadrilo dôveru 11 percent a nedôveru 87 percent respondentov.

Osempercentnú dôveru vyslovili opýtaní predsedovi mimoparlamentnej strany Aliancia Krisztiánovi Forróovi, nedôveru zasa 46 percent opýtaných.