Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Prieskum: Poznáme najlepšiu fakultu v oblasti prírodných vied

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Rebríček hodnotil publikačnú činnosť fakúlt za rok 2019 v 82 prestížnych vedeckých časopisoch s prírodovedeckým zameraním.

Bratislava 15. júla (TASR) – Fakulta matematiky, fyziky a informatiky (FMFI) Univerzity Komenského (UK) je najlepšou fakultou na Slovensku v oblasti prírodných vied. Vyplýva to z prieskumu Nature Index, o ktorom TASR informovala hovorkyňa UK Lenka Miller.

Rebríček hodnotil publikačnú činnosť fakúlt za rok 2019 v 82 prestížnych vedeckých časopisoch s prírodovedeckým zameraním. Umiestnenie určuje počet publikácií a spoluautorských podielov autorov z danej inštitúcie. „V rámci akademických inštitúcií sa najvyššie umiestnila Univerzita Komenského v Bratislave a v hodnotení všetkých inštitúcií na Slovensku je na druhom mieste za Slovenskou akadémiou vied,“ informuje UK.

„Teší ma, že sme opäť prvou fakultou na Slovensku v rebríčku Nature Index. Rovnako ma teší aj fakt, že patríme medzi fakulty, ktoré produkujú najlepšie uplatniteľných absolventov,“ uviedol dekan FMFI UK Daniel Ševčovič s tým, že fakulta sa dlhodobo umiestňuje na popredných miestach takýchto rebríčkov.

„Som hrdý na vedcov z Fakulty matematiky, fyziky a informatiky UK, ktorí dlhodobo dokazujú, že sú špičkou nielen v našom priestore. Popri vzdelávaní nasledujúcej generácie profesionálov a vedcov nepoľavujú ani vo výskumnej oblasti, a to významne prispieva k dobrému menu celej univerzity," dodal rektor UK Marek Števček.