Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Prieskum: Najobjektívnejšie televízne spravodajstvo má RTVS

Na archívnej snímke budova RTVS v Mlynskej doline. Foto: TASR - Michal Svítok

V prieskume odpovedalo 2053 respondentov vo veku 14 až 79 rokov.

Bratislava 27. septembra (TASR) - Najobjektívnejšie spravodajstvo má zo slovenských televízií RTVS. Za ňou nasleduje spravodajstvo TV Markíza a TA3. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Median SK, ktorý mapoval názory divákov v druhom kvartáli 2021, teda v období apríl až jún.

Na otázku „Ktorá televízia má podľa vás najobjektívnejšie spravodajstvo?“ uviedlo 23,2 percenta respondentov v prieskume verejnoprávne médium. TV Markíza spomenulo 21,6 percenta divákov, k TA3 sa prikláňa 21,1 percenta oslovených. TV Joj za televíziu s najobjektívnejším spravodajstvom označilo v prieskume 17,5 percenta respondentov, inú televíziu uviedlo 1,7 percenta opýtaných. Takmer 14 percent oslovených sa k otázke nedokázalo vyjadriť.

"Obdobie ostatného roka a pol bolo aj vzhľadom na napätú celospoločenskú situáciu pre spravodajstvo veľkou výzvou a zároveň skúškou. Vážime si priazeň našich divákov a teší nás, že spravodajstvo RTVS dlhodobo vnímajú ako najobjektívnejšie," uviedol riaditeľ sekcie spravodajstva RTVS Vahram Chuguryan. Ako dodal, cieľom je prinášať na obrazovky verejnoprávnej televízie vyvážené a nestranné informácie o aktuálnom dianí v krajine a zahraničí. "Výsledky aktuálneho prieskumu objektívnosti sú dôkazom toho, že sa nám to aj darí," povedal Chuguryan.

V prieskume odpovedalo 2053 respondentov vo veku 14 až 79 rokov.