Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Prieskum: Najobjektívnejšie televízne spravodajstvo má opäť RTVS

Ilustračné foto. Foto: TASR – Michal Svítok

V prieskume odpovedalo 2077 respondentov vo veku 14 až 79 rokov.

Bratislava 27. januára (TASR) - Najobjektívnejšie spravodajstvo má zo slovenských televízií opäť RTVS. Za ňou nasledujú spravodajstvo TA3 a TV Markíza. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Median SK, ktorý mapoval názory divákov v treťom kvartáli 2021, teda v období od júla do septembra.

Na otázku "Ktorá televízia má podľa vás najobjektívnejšie spravodajstvo?" uviedlo 24,3 percenta respondentov v prieskume verejnoprávne médium. TA3 spomenulo 20,4 percenta divákov, k TV Markíza sa prikláňa 20 percent oslovených. TV Joj za televíziu s najobjektívnejším spravodajstvom označilo v prieskume 16,9 percenta respondentov. Inú televíziu uviedlo 1,7 percenta opýtaných, ďalších 15,7 percenta oslovených sa k otázke nedokázalo vyjadriť.

"Fakt, že spravodajstvo RTVS sa v rebríčku drží na prvej priečke už dva roky, je dôkazom toho, že na obrazovky verejnoprávnej televízie sa nám darí prinášať vyvážené a nestranné informácie o aktuálnom dianí v našej krajine a zahraničí," uviedol riaditeľ sekcie spravodajstva RTVS Vahram Chuguryan. Priazeň divákov i kontinuálny rast počtu tých, ktorí spravodajstvo verejnoprávneho média považujú za najobjektívnejšie, si RTVS podľa jeho slov váži.

V prieskume odpovedalo 2077 respondentov vo veku 14 až 79 rokov.