Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Prieskum: Najobjektívnejšie televízne spravodajstvo má opäť RTVS

Ilustračné foto. Foto: TASR – Michal Svítok

Televíziu TA3 spomenulo 21,7 percenta divákov, k televízii Markíza sa prikláňa 19,9 percenta oslovených.

Bratislava 1. júla (TASR) - Najobjektívnejšie spravodajstvo má zo slovenských televízií RTVS. Za ňou nasledujú spravodajstvá televízií TA3 a Markíza. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Median SK, ktorý mapoval názory divákov v prvom kvartáli 2022, teda v období január až marec.

Na otázku "Ktorá televízia má podľa vás najobjektívnejšie spravodajstvo?" uviedlo 24,4 percenta respondentov v prieskume verejnoprávne médium. Televíziu TA3 spomenulo 21,7 percenta divákov, k televízii Markíza sa prikláňa 19,9 percenta oslovených. Joj za televíziu s najobjektívnejším spravodajstvom označilo v prieskume 16,9 percenta respondentov, inú televíziu uviedlo 1,5 percenta opýtaných. K otázke sa nevedelo vyjadriť 14,6 percenta opýtaných.

"Veľmi si vážime priazeň našich divákov a teší nás, že spravodajstvo RTVS dlhodobo vnímajú ako najobjektívnejšie na slovenskom televíznom trhu. Zvlášť v súvislosti s udalosťami z prvých mesiacov tohto roka, ktoré výrazne ovplyvnili aj atmosféru na Slovensku je dôležité, aby RTVS ako verejnoprávna inštitúcia plnila funkciu spoľahlivého informačného zdroja pre verejnosť," uviedol poverený riaditeľ sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Attila Lovász. Ako dodal, spustenie spravodajského okruhu RTVS sa stretlo s pozitívnou diváckou odozvou a získava nezastupiteľné miesto vo verejnoprávnom vysielaní.

V prieskume odpovedalo 2081 respondentov vo veku 14 až 79 rokov.