Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

PRIESKUM: Prvé kolo volieb by koncom februára vyhrala Čaputová s 52,9%

Zuzana Čaputová, archívna snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Na druhom mieste by skončil Maroš Šefčovič s 16,7 percenta hlasov a na treťom Štefan Harabin so ziskom 11,4 percenta.

Bratislava 1. marca (TASR) - Ak by sa prezidentské voľby konali koncom februára, ľudia by najviac volili Zuzanu Čaputovú. Získala by 52,9 percenta hlasov. Na druhom mieste by skončil Maroš Šefčovič s 16,7 percenta hlasov a na treťom Štefan Harabin so ziskom 11,4 percenta. Vyplýva to z prieskumu, ktorý na vzorke 800 respondentov realizovala v dňoch 27. až 28. februára agentúra AKO pre Čaputovej volebný tím.

Za prvou trojicou by nasledoval Marian Kotleba, ktorému by dalo hlas 5,6 percenta opýtaných. Piate miesto by získal Béla Bugár ( 4,1 percenta), šieste František Mikloško (3,1 percenta) a na siedmom mieste by sa umiestnil Milan Krajniak (2,4 percenta). Nasledoval by Eduard Chmelár (1,5 percenta) a Martin Daňo (1,0 percenta).



Pod hranicou jedného percenta by skončili Bohumila Tauchmannová a Ivan Zuzula, zhodne po 0,5 percenta, ďalej Róbert Švec (0,2 percenta) a Juraj Zábojník (0,1 percenta).

Prvé kolo prezidentských volieb bude 16. marca. Ak v prvom kole ani jeden z kandidátov nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov voličov, bude sa konať 30. marca druhé kolo. Postupujú doň dvaja najúspešnejší kandidáti z prvého kola.