Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Prieskum: Voľby by v apríli vyhral Smer-SD, za ním sú Hlas-SD a PS

Na snímke zľava podpredseda Smer-SD Ladislav Kamenický, predseda strany Smer-SD Robert Fico a podpredseda Smer-SD Richard Takáč. Foto: TASR - Jakub Kotian

Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre reláciu TV Joj Na hrane.

Bratislava 14. apríla (TASR) - Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali v apríli, vyhrala by strana Smer-SD so ziskom 17,9 percenta hlasov. Nasleduje Hlas-SD so 16,3 percenta a Progresívne Slovensko (PS) so 14,1 percenta hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre reláciu TV Joj Na hrane.

Strana SaS by skončila štvrtá so ziskom 8,3 percenta hlasov. Nasledujú Sme rodina so 7,1 percenta a Republika so 6,6 percenta hlasov. So ziskom 6,4 percenta by skončilo KDH a 5,8 percenta by malo hnutie OĽANO.

Pred bránami parlamentu by ostala SNS, ktorej by dalo dôveru 4,3 percenta voličov. Za ňou nasledujú Demokrati so ziskom 4,1 percenta hlasov. Aliancia a Maďarské fórum by mali po 2,1 percenta hlasov. Strana Za ľudí by mala 1,8 percenta hlasov.

Do parlamentu by sa nedostali ani Kotlebovci-ĽSNS s 1,4 percenta hlasov, Národná koalícia (0,8 percenta) a Dobrá voľba (0,5 percenta). Po 0,2 percenta hlasov by získali Socialisti.sk a Kresťanská únia.

Smer-SD by podľa výsledkov prieskumu získal v parlamente 33 mandátov, Hlas-SD 29 a PS 26. SaS by mala 15 kresiel, Sme rodina 13 mandátov. Zhodne po 12 kresiel by mali Republika a KDH. S desiatimi poslancami by bolo v parlamente OĽANO.

Prieskum sa realizoval na reprezentatívnej vzorke 1000 respondentov v termíne od 4. do 11. apríla.