Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Prieskum: Voľby by v januári vyhral Hlas-SD pred Smerom-SD a SaS

Na snímke predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Foto: FOTO TASR - Henrich Mišovič

Do parlamentu by sa dostalo aj Progresívne Slovensko s podporou 8,3 percenta. Nasledovalo by hnutie OĽANO s ôsmimi percentami a strana Republika so ziskom 7,8 percenta hlasov.

Bratislava 30. januára (TASR) - Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali v januári, vyhrala by strana Hlas-SD so ziskom 17,8 percenta hlasov. Na druhom mieste by skončila strana Smer-SD s podporou 16,3 percenta. Tretia by bola strana SaS s 11,1 percenta hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza, ktorý sa konal 19. až 26. januára na vzorke 1017 respondentov.

Do parlamentu by sa dostalo aj Progresívne Slovensko s podporou 8,3 percenta. Nasledovalo by hnutie OĽANO s ôsmimi percentami a strana Republika so ziskom 7,8 percenta hlasov. S podporou 6,1 percenta by sa do parlamentu dostalo aj hnutie Sme rodina a poslednou stranou by bolo KDH s 5,8 percenta.

Do NR SR by sa nedostala Aliancia (4,4 percenta) ani ĽSNS (4,3 percenta). Pred jej bránami by zostala aj strana SNS (3,9 percenta) a strana Za ľudí (tri percentá). Dobrá voľba a Umiernení by získala jedno percento, strana Spolu - občianska demokracia a Maďarské fórum rovnako po 0,7 percenta a Naša vlasť 0,4 percenta hlasov.

V prepočte na kreslá v Národnej rade SR by ich Hlas-SD získal 33, Smer-SD 30 a SaS 21. Za Progresívne Slovensko by do parlamentu zasadlo 15 poslancov, za OĽANO tiež 15, za Republiku 14, za Sme rodinu a KDH zhodne po 11 poslancov.