Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

PRIESKUM: Voľby by v júni vyhral Hlas-SD pred SaS a Smerom-SD

Na archívnej snímke členovia predsedníctva strany Hlas - sociálna demokracia Ján Ferenčák, Stanislav Kmec, Matúš Šutaj Eštok, Ján Blcháč, podpredsedníčka strany Denisa Saková, podpredseda strany Richard Raši, predseda strany Peter Pellegrini, Róbert Puci, Ľubica Laššáková, Peter Žiga a podpredseda strany Erik Tomáš, 28. novembra 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Do Národnej rady SR by sa nedostala ĽSNS (4,8 percenta) ani Republika (4,6 percenta).

Bratislava 13. júna (TASR) - Ak by sa voľby do Národnej rady SR konali v júni, vyhrala by strana Hlas-SD so ziskom 21,6 percenta hlasov. Na druhom mieste by skončila strana SaS s podporou 12,8 percenta. Tretia by bola strana Smer-SD s 12 percentami hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza na vzorke 1011 respondentov.

Do parlamentu by sa dostalo aj hnutie OĽANO s 8,2 percenta, hnutie Sme rodina so ziskom 7,6 percenta a Progresívne Slovensko s podporou 6,3 percenta hlasov. Hranicu päť percent by prekročilo aj KDH s 5,8 percenta a Aliancia s 5,7 percenta.

Do Národnej rady SR by sa nedostala ĽSNS (4,8 percenta) ani Republika (4,6 percenta). Pred jej bránami by zostala aj strana Za ľudí so ziskom 3,4 percenta. SNS by získala 3,2 percenta, Spolu - občianska demokracia 1,5 percenta a Dobrá voľba 1,3 percenta.

Hlas-SD by podľa týchto výsledkov získal 41 postov v parlamente, SaS 24 a Smer-SD 23 kresiel. OĽANO by malo 15 poslancov, Sme rodina 14 a PS 12 zástupcov v parlamente. KDH by získalo 11 mandátov a Aliancia desať.

Prieskum sa konal od 2. do 9. júna.