Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Prieskum: Voľby by vyhral Hlas-SD, nasledujú Smer-SD a PS

Na archívnej snímke nezaradení poslanci NR SR zľava Ľubica Laššáková, Róbert Puci, Richard Raší, Ján Blcháč, Peter Pellegrini, Erik Tomáš, Stanislav Kmec a Denisa Saková. Foto: TASR - Jakub Kotian

Do Národnej rady SR by sa dostala aj SaS s podporou 10,8 percenta. OĽANO by podľa prieskumu získalo 7,5 percenta hlasov.

Bratislava 25. novembra (TASR) - Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali v novembri, vyhrala by ich strana Hlas-SD so ziskom 19,5 percenta hlasov. Druhý by bol Smer-SD so 16 percentami, tretie Progresívne Slovensko by malo 11,5 percenta hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre reláciu TV Joj Na hrane.

Do Národnej rady SR by sa dostala aj SaS s podporou 10,8 percenta. OĽANO by podľa prieskumu získalo 7,5 percenta hlasov. Za ním by skončila Sme rodina s podporou 6,9 percenta voličov. Do parlamentu by sa dostala aj Republika so ziskom 6,3 percenta hlasov a KDH s podporou 6,1 percenta voličov.

Pred bránami parlamentu by ostala SNS so ziskom 4,2 percenta, tiež Aliancia so ziskom 2,6 percenta hlasov. Do NR SR by sa nedostali ani ĽSNS a Za ľudí, získali by po 1,9 percenta hlasov. Viac ako jedno percento by získali ešte Maďarské fórum (1,8 percenta) i Dobrá voľba a Umiernení (1,5 percenta).

Pod hranicou jedného percenta by sa ocitli Národná koalícia/Nezávislí kandidáti (0,7 percenta), Spolu – občianska demokracia (0,4 percenta), Život – národná strana (0,3 percenta) a Strana moderného Slovenska (0,1 percenta).

Hlas-SD by podľa výsledkov prieskumu získal v parlamente 35 mandátov, Smer-SD 29. Progresívne Slovensko by obsadilo 20 stoličiek, SaS o jednu menej. Za nimi nasledujú OĽANO s 13 mandátmi, Sme rodina s 12 mandátmi, Republika a KDH by obsadili po 11 stoličiek.

Zber dát pre prieskum sa konal od 8. do 11. novembra na reprezentatívnej vzorke 1000 respondentov.