Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Prieskum: Voľby by vyhral Smer-SD, na druhé miesto sa posunulo OĽaNO

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Prieskum prebiehal od 23 do 30. januára na vzorke 1 109 respondentov.

Bratislava 5. februára (Teraz.sk) - Ak by sa voľby konali na prelome januára a februára, zvíťazil by Smer-SD so 17,1 percenta hlasov. Na druhom mieste by bolo OĽaNO Igora Matoviča s 12 percentami. Tretia by skončila strana Kotlebovci-ĽSNS s 11,1 percentami. Vyplýva to z exkluzívneho prieskumu verejnej mienky, ktorý pre denník Pravda urobila agentúra Polis.

Na štvrtom mieste by sa umiestnila strana Za ľudí s 10 percentami. Koalíciu Progresívne Slovensko a Spolu by volilo 9,1 percenta voličov. Hnutie Sme rodina by volilo 6,3 percenta, KDH a SNS by získali po 5,5 percenta a poslednou stranou, ktorá by sa dostala do parlamentu by bola SaS s 5,2 percenta hlasov.





pod 5-percentnou hranicou by skončili: Most-Híd (4,8 percenta), Dobrá voľba (4,6 percenta). Vlasť (3,9 percenta), Maďarská komunitná spolupatričnosť (3,5 percenta) opýtaných. Jedno percento by získali Socialisti.sk. Ostatné strany by skončili na úrovni 0,1 percenta a menej.

Prieskum prebiehal od 23 do 30. januára na vzorke 1 109 respondentov. K volebným urnám by prišlo 60 percent oprávnených voličov.