Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

PRIESKUM: Voľby do NR SR by vyhral Hlas-SD pred SaS a Smerom-SD

Na archívne snímke Peter Pellegrini. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Pred bránami parlamentu by zostali Aliancia so štyrmi percentami hlasov a SNS s 3,6 percenta.

Bratislava 21. januára (TASR) - Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali v januári, vyhrala by ich strana Hlas-SD so ziskom 18 percent hlasov. Na druhom mieste by skončila strana SaS s podporou 14,2 percenta. Tretia by bola strana Smer-SD s 13,8 percenta hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre reláciu Na hrane TV Joj na vzorke 1000 respondentov.

Hnutie OĽANO by podporilo 9,3 percenta opýtaných. Progresívne Slovensko by získalo 8,5 percenta hlasov a hnutie Sme rodina 6,5 percenta. Nasleduje Republika so ziskom 6,2 percenta a KDH so šiestimi percentami.

Pred bránami parlamentu by zostali Aliancia so štyrmi percentami hlasov a SNS s 3,6 percenta. Do NR SR by sa nedostali ani ĽSNS s 2,9 percenta a Za ľudí s 2,2 percenta.

Dobrú voľbu a Umiernených by volili dve percentá voličov, Spolu-občiansku demokraciu 0,8 percenta. Hnutie Socialisti.sk a Maďarské fórum by mali zhodne po 0,5 percenta. KSS a Naša vlasť by zhodne získali po 0,3 percenta hlasov, Život - národná strana a Národná koalícia by mali po 0,2 percenta.

Hlas-SD by podľa výsledkov prieskumu získal 33 mandátov v parlamente, SaS 26 poslancov a Smer-SD celkovo 25 poslancov. OĽANO by obsadilo 17 kresiel, Progresívne Slovensko 15 miest, Sme rodina by malo 12, Republika a KDH zhodne po 11 poslancov.

Zber dát prebiehal telefonicky od 10. do 17. januára.