Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Primátor Levoče Milan Majerský zabojuje o post predsedu KDH

Milan Majerský Foto: TASR - Oliver Ondráš

Na predsedu KDH by chcel kandidovať aj Alojz Hlina, ktorý si už do hnutia podal prihlášku za člena. Majerský verí, že Hlina prijatý bude.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Primátor Levoče Milan Majerský zabojuje na júnovom sneme KDH o post predsedu mimoparlamentného hnutia. Oznámil to na dnešnej tlačovej konferencii s tým, že KDH chce vrátiť do prvej ligy. Ak uspeje, primátorom Levoče chce ostať minimálne do konca svojho volebného obdobia.

"Na ihrisku sú dnes tí, ktorí už nevládzu a na striedačke stoja ľudia, ktorí chcú ísť na ihrisko podať výkon, len k tomu nie sú pripustení. Tým doterajším chceme poďakovať, ale vieme, že už nepatria ani na striedačku, možno na tribúny do VIP lóží," povedal Majerský. Konkrétny byť nechcel, povedal však, že každý človek by si mal uvedomiť čas, kedy odísť.

"Po voľbách sme sa stretli s agóniou, nechuťou a nevôľou, mnohí sa pýtali, prečo KDH nie je v parlamente. Túto otázku by sme chceli vyriešiť. Z KDH odišlo za 25 rokov veľa politikov, mnohí sú teraz v parlamente. KDH však patrí do prvej ligy, patrí do parlamentu. Hodnotovo je vyzreté, programovo je to jedno z najlepších hnutí," uviedol Majerský s tým, že hnutie nedokázalo svoj program odkomunikovať a predstaviť tak, aby ho ľudia prijali.

"Mal som rôzne ponuky, ale odolal som. Ponuky mi dával napr. Daniel Lipšic. Ostal som však verný KDH, ktoré chcem vrátiť do prvej ligy. Preto to striedanie musí byť dôrazné. Nejde len o kozmetickú úpravu, ale o výmenu predsedu, podpredsedov aj členov predsedníctva. Verím, že tím, ktorý predstavím, bude signálom, že KDH patrí na najvyššie méty," zdôraznil Majerský.

Na predsedu KDH by chcel kandidovať aj Alojz Hlina, ktorý si už do hnutia podal prihlášku za člena. Majerský verí, že Hlina prijatý bude. "Uvidíme, kto bude víťazom volieb. Viem si predstaviť, že by jeden z nás bol predseda a druhý podpredseda," uzavrel.

Kandidáti na predsedu by mali byť známi na Rade KDH, ktorá sa má konať 28. mája. Definitívne rozhodne snem 11. júna. KDH v parlamentných voľbách (5.3.) dosiahlo volebný zisk 4,94 percenta a prvýkrát v histórii sa nedostalo do parlamentu. Doterajší predseda Ján Figeľ odstúpil z predsedníckej funkcie a vyzval členov vedenia hnutia na zotrvanie vo funkciách až do pripravovaného snemu. Má to umožniť jeho funkčnosť a prijímanie potrebných rozhodnutí.