Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Primátor Žiliny Peter Fiabáne chce obhájiť svoj post

Na snímke primátor mesta Žilina Peter Fiabáne počas tlačového brífingu ku komunálnym voľbám 2022 v Žiline dňa 14. júna 2022. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Kandidatúru na primátora Žiliny v jesenných komunálnych voľbách už ohlásil poslanec mestského zastupiteľstva (MsZ) Peter Cibulka.

Žilina 14. júna (TASR) – Primátor Žiliny Peter Fiabáne (nezávislý) sa bude v jesenných komunálnych voľbách opäť uchádzať o svoj post. Informoval o tom v utorok na brífingu v Žiline.

"Žilina je dobre rozbehnutá, máme však pred sebou ešte kus cesty. Máme plány, skúsenosti, ľudí. Vieme, ako máme plány dokončiť a posunúť naše mesto ešte ďalej. Preto som sa rozhodol opäť uchádzať v nadchádzajúcich komunálnych voľbách o dôveru Žilinčanov," povedal Fiabáne.

Doplnil, že kandiduje ako nezávislý kandidát. "Kampaň si financujem v prevažnej miere sám s pomocou priateľov, ktorí mi dôverujú. Veria ceste, na ktorú sme nastúpili, a sú ochotní prispieť na kampaň malou, určite korupciu nepodnecujúcou podporou," podotkol Fiabáne.

Z Plánu ZA, ktorý predstavil pred komunálnymi voľbami v roku 2018, sa podľa neho podarilo doteraz realizovať 52 percent. "Ďalších 44 percent opatrení je v štádiu riešenia a len štyri percentá sme z viacerých dôvodov vôbec neotvorili," skonštatoval.

Kandidatúru na primátora Žiliny v jesenných komunálnych voľbách už ohlásil poslanec mestského zastupiteľstva (MsZ) Peter Cibulka.