Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Pripravujú dotačnú výzvu pre jednoosobové s.r.o. v kultúre

Na archívnej snímke ministerka kultúry SR Natália Milanová. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Parametre výzvy v maximálnej možnej miere zohľadnia špecifické fungovanie budúcich žiadateľov s prihliadnutím na účelovosť a adresnosť využitia verejných zdrojov, dodal rezort kultúry.

Bratislava 11. júna (TASR) – Ministerstvo kultúry (MK) SR pripravuje ďalšiu dotačnú pomoc zameranú na špecifickú časť aktérov v kultúre a kultúrno-kreatívnom priemysle (KKP). "Úlohou konzultačnej skupiny, v ktorej okrem zástupcov ministerstva budú aj predstavitelia reprezentatívnych organizácii pôsobiacich v kultúre a KKP, bude nastaviť dotačnú výzvu pre skupinu obchodných spoločností, tzv. jednoosobové s.r.o.," spresnilo ministerstvo na sociálnej sieti.

"Parametre výzvy v maximálnej možnej miere zohľadnia špecifické fungovanie budúcich žiadateľov s prihliadnutím na účelovosť a adresnosť využitia verejných zdrojov," dodal rezort.

Pripomenul tiež, že do 30. júna môžu o dotáciu požiadať fyzické osoby dlhodobo pôsobiace v kultúre a KKP, najneskôr do 15. júna však musia požiadať o zápis do Evidencie profesionálov v kultúre (EPU), ktorú vedie Fond na podporu umenia.

Prehľad doterajšej pomoci zo strany štátu pre odvetvia a aktérov v kultúre a kreatívnom priemysle, rovnako viac informácií o tejto téme, možno nájsť na webe www.pomahamekulture.sk