Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Problematiku rieky Slaná bude riešiť medzirezortný krízový štáb

Znečistená rieka Slaná, ktorú si prišla pozrieť prezidentka SR Zuzana Čaputová počas návštevy obce Nižná Slaná, okres Rožňava v utorok 19. júla 2022. Foto: TASR - Milan Kapusta

Ministerstvo životného prostredia SR a jeho rezortné organizácie intenzívne pokračujú v monitoringu vôd a v príprave analýz a návrhov na zabezpečenie nápravy poškodenia rieky Slaná.

Bratislava 22. júla (TASR) - Problematiku rieky Slaná bude riešiť medzirezortný krízový štáb. Zriadil ho minister životného prostredia Ján Budaj po dohode s ministrom vnútra Romanom Mikulcom (obaja OĽANO).

Súčasťou sú zástupcovia Ministerstva zdravotníctva SR, Ministerstva hospodárstva SR, Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, Ministerstva vnútra SR, Ministerstva financií SR, rezortných organizácií Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR, ako aj miestnej štátnej správy. Prizývané budú aj ďalšie subjekty a experti.

MŽP SR a jeho rezortné organizácie intenzívne pokračujú v monitoringu vôd a v príprave analýz a návrhov na zabezpečenie nápravy poškodenia rieky Slaná.

Rieka Slaná sa dočervena sfarbila v polovici februára v dôsledku vytekania banských vôd zo železorudnej bane v areáli bývalého banského podniku Siderit. V polovici júna zrealizovali v bani práce s cieľom prispieť k zníženiu vytekania silne mineralizovaných vôd do rieky.