Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

ProCare a Svet zdravia sa rozširuje o pracovisko SportClinic

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Táto akvizícia výrazne posilní sieť ProCare v špecializovanej ambulantnej starostlivosti, reagoval generálny riaditeľ siete Radoslav Čuha.

Bratislava 10. augusta (TASR) - Sieť polikliník ProCare a nemocníc Svet zdravia sa rozširuje o bratislavskú športovú kliniku Sportclinic, ktorá sa venuje vrcholovým aj rekreačným športovcom. Zlepšiť sa tak má špecializovaná ambulantná starostlivosť siete aj ďalší rozvoj kliniky. TASR o tom informovala komunikačná špecialistka siete Jana Fedáková.

Športová klinika potrebuje podporu siete na ďalší rozvoj, priblížil jej športový traumatológ Ján Grauzel. "Vďaka tomu dokážeme synergicky spolupracovať s ostatnými pracoviskami siete, rozšírime naše diagnostické možnosti, získame technické zázemie i nové priestorové možnosti. Tie pôvodné nám už totiž pre stále sa zvyšujúci počet pacientov nestačia," vysvetlil.

"Táto akvizícia výrazne posilní sieť ProCare v špecializovanej ambulantnej starostlivosti," reagoval generálny riaditeľ siete Radoslav Čuha. V blízkej budúcnosti chce klinike zabezpečiť väčšie a modernejšie priestory.

Sportclinic vznikla v roku 2005 a patrí medzi prvé pracoviská, ktoré sa začali na Slovensku venovať jednodňovej chirurgii. Ide o špecializované zdravotnícke zariadenie, poskytujúce jednodňovú zdravotnú starostlivosti v odbore chirurgia, traumatológia, ortopédia, anestéziológia a intenzívna medicína, fyziatria, liečebná rehabilitácia a rádiológia so zameraním na magnetickú rezonanciu. V súčasnosti ju tvorí 25-členný tím lekárov, fyzioterapeutov a sestier.