Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Proces s bývalým viceprimátorom Reném P. bude pokračovať v októbri

Na snímke bývalý hokejista a viceprimátor mesta Prešov René P. počas hlavného pojednávania v kauze prijímania úplatku pri rekonštrukcii jednej základnje školy z eurofondov na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku 6. mája 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Nevylučuje sa, že na októbrových termínoch sa ukončí dokazovanie a pristúpi sa k prednesu záverečných rečí.

Pezinok 8. septembra (TASR) - Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku odročil v utorok (7. 9.) hlavné pojednávanie s bývalým hokejistom a niekdajším viceprimátorom Prešova Reném P. a ďalšími obžalovanými v korupčných kauzách na začiatok októbra. Pokračovať v procese sa bude 6. a 7. októbra. V pondelok (6. 9.) a aj v utorok sa súd oboznamoval s prepismi zvukových nahrávok. TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Nevylučuje sa, že na októbrových termínoch sa ukončí dokazovanie a pristúpi sa k prednesu záverečných rečí.

V prípade figuruje ako hlavný obžalovaný Andrej S. Reného P. sa dotýka obžaloba len v jednom skutku a obvinenia odmieta. Je obžalovaný z prijímania úplatku za intervenciu pri rekonštrukcii Základnej školy Májové námestie v Prešove. Išlo o viaceré prípady získavania zákaziek stavebnej firmy, kde figurovalo niekoľko obžalovaných.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry preto podal obžalobu koncom júla 2020 na ŠTS v Pezinku dovedna na 12 osôb obvinených z poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev, machinácie pri verejnom obstarávaní a korupčných deliktov.

ŠTS rozhodol 26. októbra 2020 trestným rozkazom. Štyria obžalovaní vrátane Reného P. podali voči tomu odpor.