Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Proces s exšéfom Matice slovenskej Jozefom M. odročili

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Hlavné pojednávanie je odročené na budúci rok, uskutoční sa 22. marca.

Bratislava 9. decembra (TASR) - Proces v prípade bývalého šéfa Matice slovenskej Jozefa M., ktorý čelí obžalobe pre trestný čin porušenia povinností pri správe cudzieho majetku, opäť odročili. Dôvodom sú technické príčiny na strane Okresného súdu (OS) Bratislava III. V piatok o tom informoval predseda senátu.

Hlavné pojednávanie je odročené na budúci rok, uskutoční sa 22. marca. "Je veľký predpoklad, že bude vyhlásený rozsudok, ak všetci prídu," uviedol.

OS Bratislava III pôvodne ešte v decembri 2016 rozhodol, že Jozef M. porušil svoje povinnosti, keď v roku 2007 rozhodol o prevzatí dlhu Matičného fondu v celkovej výške 202.393,55 eura (6.097.308,20 Sk). Expredsedovi vymeral jednoročný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom na dva roky. Ten vinu dlhodobo odmieta.

Krajský súd v Bratislave však toto rozhodnutie zrušil a prípad vrátil späť prvostupňovému súdu. Vo veci sa roky na OS Bratislava III nekonalo pre zdravotný stav Jozefa M. Trestné oznámenia na neho vedenie Matice slovenskej podalo v roku 2011.