Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Proces so starostom Dolného Chotára, naplánovaný na štvrtok, zrušili

Ilustračné foto. Foto: TASR - Svätopluk Písecký

Najbližšie by sa vo veci malo pojednávať 17. mája.

Bratislava 4. mája (TASR) - Proces so starostom Dolného Chotára Františkom D. a spol., naplánovaný na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku na štvrtok (6. 5.), je zrušený. TASR to potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Najbližšie by sa vo veci malo pojednávať 17. mája. Dôvodom zrušenia termínu je kolízia iného pojednávania jedného z advokátov obžalovaných. Vo veci sa konalo v pondelok (3. 5.), keď vypovedali traja svedkovia.

František D., jeho syn František D. mladší, Ladislav A. a Roland Sz. čelia obžalobe z viacerých vrážd, podvodu, drogovej trestnej činnosti, ako aj z členstva v skupine sátorovcov. Vraždy si mal objednávať František D., aby umlčal tzv. biele kone. Niektoré svoje obete zastavili pod zámienkou policajnej kontroly. V policajnom prestrojení ich presunuli do priestorov bývalej čárdy, ktorá patrila ďalšiemu členovi skupiny. Obeti dali na ruky putá, niekoľko hodín ju strážili a potom presunuli na miesto s vykopaným hrobom. Tam ju zaškrtili.

Za skutok mali vykonávatelia dostať vtedajšie tri milióny korún. Gang sátorovcov mal mať na svedomí viac ako 80 ľudských životov. Pojednávanie pred senátom Pamely Záleskej sa začalo koncom júla 2020.