Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Proces v ďalšej kauze exšéfa ÚŠP Dušana K. by sa mal začať v septembri

Na archívnej snímke obžalovaný bývalý špeciálny prokurátor Dušan K. Foto: TASR - Pavol Zachar

Bývalého špeciálneho prokurátora Dušana K. právoplatne odsúdili v máji 2022 v inej trestnej veci na nepodmienečný osemročný trest odňatia slobody.

Bratislava 23. augusta (TASR) - Proces v korupčnej kauze bývalého špeciálneho prokurátora Dušana K. by sa mal začať na banskobystrickom pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) 8. a 9. septembra. Čelí obžalobe z trestného činu prijímania úplatku. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Obžaloba, podaná prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) ešte vlani v septembri, sa týka aj podnikateľa Petra K. Ten je podozrivý z prečinu podplácania. Podľa medializovaných informácií mal od neho prijať Dušan K. úplatok za odňatie spisu jednému z prokurátorov ÚŠP.

Bývalého špeciálneho prokurátora Dušana K. právoplatne odsúdili v máji 2022 v inej trestnej veci na nepodmienečný osemročný trest odňatia slobody. Tiež peňažný trest vo výške 100.000 eur. Okrem iného mal zobrať úplatok 50.000 eur za intervenciu v prípade prepustenia Ľubomíra Kudličku, považovaného za bosa skupiny takáčovcov, z väzby. Odsúdili ho aj za vynášanie informácií zo spisov.