Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Proces v kauze Chachaland pokračoval výsluchom poškodenej

Na snímke poškodená Katarína Danová prichádza na hlavné súdne pojednávanie v kauze sexuálneho zneužívania v detskom tábore Chachaland na Okresný súd (OS) Bratislava II. v utorok 31. mája 2022. Foto: TASR - Martin Baumann

K udalostiam v tábore malo podľa obžaloby dochádzať v rokoch 2003 až 2006 v čase, keď bola poškodená maloletou.

Bratislava 31. mája (TASR) - Na Okresnom súde Bratislava II pokračoval v utorok proces v kauze údajného sexuálneho zneužívania v detskom tábore Chachaland. Vypočutá bola poškodená a štyria svedkovia. TASR to uviedol hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak. Hlavný organizátor tábora Roman P. čelí obžalobe za sexuálne zneužívanie vtedy maloletej chovankyne tábora.

"Súd odročil hlavné pojednávanie na 20. septembra, na ktoré budú predvolaní šiesti svedkovia," priblížil hovorca.

Obžalovaný v januári na začiatku procesu odmietol vinu. Tvrdil, že mal s chovankyňou len kamarátsky vzťah a k žiadnym intímnostiam nedošlo, hoci ona sa podľa jeho slov do neho zaľúbila. Advokát poškodenej je presvedčený, že dôkazy jasne svedčia proti obžalovanému.

Na snímke obžalovaný Roman Paulíny prichádza na hlavné súdne pojednávanie v kauze sexuálneho zneužívania v detskom tábore Chachaland na Okresný súd (OS) Bratislava II. v utorok 31. mája 2022.
Foto: TASR - Martin Baumann


K udalostiam v tábore malo podľa obžaloby dochádzať v rokoch 2003 až 2006 v čase, keď bola poškodená maloletou.