Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Proces v kauze dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave odročili

Ilustračné foto Foto: TASR

Mladú ženu a desaťročného chlapca zastrelili v Moste pri Bratislave na konci roka 2004. Obeťou útoku mal byť otec zabitého chlapca a druh zabitej ženy, bývalý policajt Juraj G.

Bratislava 20. júna (TASR) - Hlavné pojednávanie v kauze dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave vo štvrtok súd pre procesnú prekážku odročil na neurčito. Nepodarilo sa totiž preukázať, že niektorým poškodeným bolo doručené predvolanie.

"Súd bude zisťovať pobyt poškodeného prostredníctvom 'dotazu' na Policajný zbor SR a ostatné štátne inštitúcie. Následne vytýči termín hlavného pojednávania," priblížil hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Súd má tiež dodatočne rozhodnúť o návrhu prokurátora, aby sa voči obžalovanému Karolovi M. konalo ako voči ušlému. "Z okolností tohto prípadu, ale aj iných prípadov, kde je na Karola M. vydaných niekoľko medzinárodných zatýkacích rozkazov, vyplýva, že sa trestnému stíhaniu v tejto veci vyhýba pobytom v cudzine," vysvetlil.

Dlhoročný obhajca Karola M. Peter Schmidl to odmieta. Zatykače sú podľa jeho slov vydané nezákonne a obžalovaný sa pobytom na Belize len chráni pred nezákonným postupom orgánov činných v trestnom konaní. "Keby tie zatykače neboli, Karolovi by nič nebránilo v tom, aby v tejto veci prišiel osobne," konštatoval. Potvrdil tiež, že jeho klient trvá na svojej nevine.

V prípade sú okrem Karola M. obžalovaní na doživotie odsúdený zemplínsky bos Branislav A., Jozef B. a Nikola P. Naposledy sa v kauze riadne pojednávalo na začiatku júna 2016, keď výsluch Branislava A. trval niekoľko hodín.

Mladú ženu a desaťročného chlapca zastrelili v Moste pri Bratislave na konci roka 2004. Obeťou útoku mal byť otec zabitého chlapca a druh zabitej ženy, bývalý policajt Juraj G. Pokus zavraždiť ho však nevyšiel a zabijaci údajne omylom pripravili o život jeho blízkych.