Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Proces v kauze prípravy vraždy Klaus-Volzovej odročili na január

Na snímke obžalovaný exriaditeľ TV Markíza Pavol R. počas procesu pred Okresným súdom Bratislava II v kauze prípravy vraždy Klaus-Volzovej 13. októbra 2021. Foto: TASR - Ivan Kríž

Štvrtkového procesu sa zúčastnil len Pavol R. Ostatní obžalovaní dali súhlas obhajcom na pojednávanie v ich neprítomnosti.

Bratislava 14. októbra (TASR) - Senát Okresného súdu (OS) Bratislava II odročil hlavné pojednávanie v kauze prípravy vraždy Sylvie Klaus-Volzovej na 20. január 2022. TASR to potvrdil hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak.

Pojednávanie trvalo vo štvrtok takmer osem hodín a prebiehalo, tak ako doteraz, za prísnych bezpečnostných opatrení v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Bratislave. Dovedna vypovedalo sedem svedkov, medzi nimi bývalí členovia zločineckej skupiny sýkorovcov, na doživotie odsúdený Alojz Kromka alias Čistič, bývalý ochrankár TV Markíza, bývalý redaktor TV Markíza a aj manželka zosnulého herca Ľubomíra Gregora - Ľubomíra Gregorová.

Na štvrtkové pojednávanie bol predvolaný ako svedok Štefan Á., ktorého Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v kauze falšovania televíznych zmeniek odsúdil v utorok (12. 10.) na 13-ročný trest odňatia slobody. Svedok sa nedostavil a ani neospravedlnil.

V kauze prípravy vraždy Klaus-Volzovej figuruje ako hlavný obžalovaný bývalý riaditeľ TV Markíza Pavol R., bos skupiny sýkorovcov Róbert Lališ prezývaný Kýbel, Mikuláš Černák a Miloš Kaštan. Štvrtkového procesu sa zúčastnil len Pavol R. Ostatní obžalovaní dali súhlas obhajcom na pojednávanie v ich neprítomnosti.

Proces sa začal v máji 2019. Černák a Kaštan sa k spáchaniu činu na prvom pojednávaní priznali, Kýbel a Pavol R. naďalej vinu popierajú. Černák sa poškodenej Klaus-Volzovej ospravedlnil.