Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Gabriela Matečná: Profil ministerky pôdohospodárstva

Na snímke vľavo ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná si preberá menovací dekrét z rúk prezidenta SR Andreja Kisku (vpravo) v Bratislave 23. marca 2016. Foto: TASR/Michal Svítok

Matečná je nominantkou Slovenskej národnej strany.

Bratislava 23. marca (TASR) - Po parlamentných voľbách, ktoré sa konali 5. marca 2016 a v ktorých zvíťazila strana Smer-SD so ziskom 28,28 percenta hlasov oprávnených voličov (49 poslaneckých kresiel), prezident SR Andrej Kiska 9. marca poveril Roberta Fica zostavením novej slovenskej vlády. Spolu so Slovenskou národnou stranou (SNS), stranami Most-Híd a #Sieť podpísali dohodu o spoločnej koalícii pri vytvorení vlády SR. Prezident Andrej Kiska na základe návrhu Roberta Fica vymenoval jej členov.

TASR prináša prehľad členov vládneho kabinetu Roberta Fica a ich profily.

GABRIELA MATEČNÁ (nominantka SNS) – členka vlády a ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR

Gabriela Matečná sa narodila 28. novembra 1964. Absolvovala Poľnohospodársku univerzitu v Nitre, odbor fytotechnický na Agronomickej fakulte. Pracovala v niekoľkých súkromných firmách, na Slovenskom pozemkovom fonde (SPF) a v Pôdohospodárskej platobnej agentúre. V súčasnosti je generálnou riaditeľkou Slovenského pozemkového fondu. Má skúsenosti s riadením a poradenstvom vo viacerých druhoch poľnohospodárskych podnikov. Niekoľko rokov bola súdnou znalkyňou v odbore poľnohospodárstvo.