Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Do programu Networking Academy sa študenti zapájajú už 15 rokov

Celkovo sa na Slovensku v rámci programu vzdelávalo už viac ako 25-tisíc študentov.

Bratislava 7. novembra (TASR) - Sieťový akademický program Cisco Networking Academy na Slovensku pôsobí už 15 rokov. Toto vzdelávanie pomáha pripravovať odborníkov v oblasti IT na báze medzinárodne uznávaných priemyselných certifikátov.

Celkovo sa na Slovensku v rámci programu vzdelávalo už viac ako 25.000 študentov. V súčasnosti je doň zapojených päť univerzít a 64 stredných škôl, študuje v ňom asi 6000 študentov a participuje na ňom 170 vyškolených pedagógov.

Spoločnosť Cisco, ktorá stojí za projektom sieťových akadémií, spolupracuje s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR od roku 1999. Pri príležitosti 15. výročia pôsobenia na Slovensku a Sieťového akademického programu Networking Academy chystá spoločnosť v Bratislave na budúci štvrtok (14.11.) slávnostnú recepciu, kde chce prezentovať výsledky spolupráce súkromného a verejného sektora v oblasti informačných technológií.

"V roku 2001 ministerstvo školstva podpísalo so spoločnosťou Cisco Memorandum o spolupráci a vytvorilo medzinárodne uznávaný model strategického partnerstva verejnej a privátnych inštitúcií. Vzhľadom na dlhodobú úspešnú spoluprácu bolo memorandum obnovené v roku 2007," uviedol František Jakab, koordinátor Sieťového akademického programu Cisco v SR. V rámci tohto partnerstva sa podľa neho vytvorila dobre fungujúca sieť vzdelávacích inštitúcií po celom Slovensku. Školy majú v rámci programu k dispozícii kvalitné vzdelávacie materiály a technológie, pomocou ktorých môžu v laboratóriách ponúkať praktické zručnosti potrebné pre uplatnenie v praxi.

"Vďaka programu sieťových akadémií patrí Slovensko v oblasti prípravy sieťových špecialistov medzi európsku špičku. Študenti a lektori programu každoročne dosahujú prvé priečky v súťažiach na medzinárodnej úrovni," dodáva Jakab.

Program sieťových akadémií prebieha v 165 krajinách sveta, aktuálne je do programu zapojený milión študentov. Participovalo na ňom aj 20.000 inštruktorov.