Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Program schôdze sa rozšíril o dva vládne zákony a vrátenú novelu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Poslanci majú zároveň v piatok rokovať o novele zákona o niektorých opatreniach na úseku environmentálnych záťaží, ktorú vrátila prezidentka SR.

Bratislava 2. decembra (TASR) – Do programu aktuálnej schôdze Národnej rady (NR) SR pribudli ďalšie dva vládne návrhy zákonov spolu s návrhmi na skrátené legislatívne konanie. Ide o právne normy, ktoré riešia poskytovanie príspevku na leteckú dostupnosť a pomoc pre cestovný ruch. Týmto bodom by sa plénum malo venovať v piatok (3. 12.) od 9.00 h. Do programu zaradili poslanci aj novelu zákona vrátenú prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou.

Novela zákona o odplatách a o poskytovaní príspevku v civilnom letectve má predstavovať právny základ na to, aby Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR mohlo poskytnúť príspevok na zabezpečenie nevyhnutnej leteckej dostupnosti aj v roku 2022.

Návrh zákona o podpore cestovného ruchu zasa hovorí o tom, že rezort dopravy by mohol tvoriť schémy štátnej pomoci a pomoci "de minimis" pre subjekty podnikajúce v cestovnom ruchu do 31. decembra 2022.

Poslanci majú zároveň v piatok rokovať o novele zákona o niektorých opatreniach na úseku environmentálnych záťaží, ktorú vrátila prezidentka SR. Argumentovala tým, že z dôvodu celkovej nejasnosti schválenej právnej úpravy má pochybnosti o súlade s Ústavou SR.