Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Krajniak: Programové vyhlásenie vlády je pripravené

Na snímke minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina) počas tlačovej konferencie k rozšíreniu pomoci pre zamestnávateľov a zamestnancov v čase mimoriadnej situácie na Slovensku pred 10. rokovaním vlády SR v Bratislave 14. apríla 2020. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Vláda musí po odsúhlasení svojho programového vyhlásenia predstúpiť pred Národnú radu SR, predložiť jej program a požiadať ju o vyslovenie dôvery.

Bratislava 14. apríla (TASR) – Návrh programového vyhlásenia vlády (PVV) je pripravený, všetky rezorty už odovzdali materiály. Pre TASR to povedal minister práce Milan Krajniak. Dodal, že vláda má o PVV formálne hlasovať vo štvrtok na svojom zasadnutí.

TASR to potvrdil aj tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR. Premiér ho mal v zmysle uznesenia, ktoré schválil kabinet na svojom prvom rokovaní, predložiť vláde do 13. apríla. Členovia vlády mali vypracovať návrhy do PVV za svoje rezorty do 3. apríla.

Dokument by sa mal podľa slov premiéra Igora Matoviča opierať aj o koaličnú dohodu, ktorú okrem predstaviteľov koaličných strán a hnutí podpísali aj takmer všetci koaliční poslanci.

Vláda musí po odsúhlasení svojho programového vyhlásenia predstúpiť pred Národnú radu SR, predložiť jej program a požiadať ju o vyslovenie dôvery. Kabinet tak musí urobiť podľa Ústavy SR do 30 dní po svojom vymenovaní, čo sa udialo 21. marca.