Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

ESMO pokračuje podľa plánu, ministerstvo už má elektronické náramky

Ilustračné foto FOTO: Lukáš Valentovič

ESMO má prostredníctvom elektronických náramkov slúžiť na sfunkčnenie trestu domáceho väzenia či ochranu týraných žien.

Bratislava 28. augusta (TASR) - Ministerstvo spravodlivosti SR už dostalo potrebný hardvér k projektu Elektronického systému monitoringu osôb (ESMO). Podľa informácií z rezortu justície v súčasnosti prebieha inštalácia centrálnej časti ESMO, samotné monitorovacie zariadenia boli prekontrolované a sú pripravené na testovaciu prevádzku.

"Projekt ESMO sa realizuje podľa stanoveného harmonogramu. Paralelne popri technickej realizácii projektu naplno bežia aj práce na príprave legislatívneho zabezpečenia projektu," povedal Pavol Kubík z Tlačového oddelenia ministerstva spravodlivosti.

ESMO má prostredníctvom elektronických náramkov a ďalších zariadení slúžiť okrem iného na sfunkčnenie trestu domáceho väzenia či ochranu týraných žien. Systém je v prvej fáze určený pre 2000 osôb. Podľa predpokladov by mal byť nasadený do ostrej prevádzky 1. januára roku 2016. Ministerstvo spravodlivosti podpísalo zmluvu na dodávku systému so spoločnosťou ICZ Slovakia v apríli. Hodnota projektu je 22,04 milióna eur bez DPH, financovaný je z eurofondov.