Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Slovensko

Projekt novej nemocnice v Prešove by mal stáť 550 miliónov eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vyplýva to z návrhu na vydanie súhlasu s postupom pri realizácii stavebnej časti investičného projektu, ktorý v stredu schválila vláda.

Bratislava 22. mája (TASR) - Projekt novej vojenskej nemocnice v Prešove by mal stáť podľa odhadov 550 miliónov eur. Vyplýva to z návrhu na vydanie súhlasu s postupom pri realizácii stavebnej časti investičného projektu, ktorý v stredu schválila vláda. Kabinet zároveň súhlasil s prevodom pozemkov, na ktorých sa má stavať, pod rezort obrany. Odobril aj začatie obstarávania projektu.

"Objekt nemocnice poskytne v regióne Šariš viac ako 2800 pracovných miest pri lôžkovej kapacite približne 942 lôžok. Zároveň zastreší priestor pre výskum a rovnako zabezpečí aj štúdium nových lekárov, ktorých počet sa zvýši," dodalo Ministerstvo obrany SR.

Plánovaná nemocnica má byť podľa materiálu koncovým typom zdravotníckeho zariadenia, kde sa pod jednou strechou nachádzajú všetky oddelenia, urgentný príjem, operačné sály, výukové a výskumné priestory, lôžková časť pacientov, psychiatria pre deti a dospelých, súdne lekárstvo, rehabilitačný trakt či heliport. Projekt počíta aj s výstavbou parkovacieho domu s kapacitou 1120 miest.

So stavebnými prácami by sa malo začať ešte v tomto roku. Rezort odhaduje, že na dokončenie projektu bude potrebných 31 mesiacov.