Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Projekty zviditeľňujúce život v obciach a mestách môžu získať grant

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vzhľadom k dianiu vo svete sme sa rozhodli v aktuálnom ročníku dať priestor aj projektom, ktoré napomáhajú k zbližovaniu odlišných kultúr, uviedla programová riaditeľka nadácie ZSE Erika Škultétyová.

Bratislava 18. mája (TASR) - Projekty zviditeľňujúce a rozvíjajúce kultúrny, športový a komunitný život v obciach a mestách sa môžu uchádzať o grant. Nadácia Západoslovenskej energetiky (ZSE) vyhlásila šiesty ročník grantového programu Rozprúdime regióny. O podporu sa môžu uchádzať mimovládne organizácie, kultúrne inštitúcie, športové kluby aj školy a školské zariadenia pôsobiace na západnom Slovensku. Medzi projekty sa prerozdelí 200.000 eur, výška podpory pre jeden projekt je 2500 eur. Prihlásiť sa možno do 15. júna.

"Od prvého ročníka v programe okrem originálnych projektov pre komunity podporujeme aj také, ktoré zviditeľňujú výnimočnosť konkrétneho regiónu a jeho tradičných zvykov či pamiatok. Vzhľadom k dianiu vo svete sme sa rozhodli v aktuálnom ročníku dať priestor aj projektom, ktoré napomáhajú k zbližovaniu odlišných kultúr, posilňujú interkultúrny dialóg, prispievajú k vzájomnému spoznávaniu," uviedla programová riaditeľka nadácie Erika Škultétyová.

Projekty je potrebné predkladať elektronicky prostredníctvom online formuláru. Prístupný je na stránke www.nadaciazse.sk do 15. júna 2022. Na webe sú zverejnené aj konkrétne informácie o typoch a zameraní projektov.