Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

Prokurátor dal obžalobu na Jozefa K. z korupčnej kauzy výroby cigariet

Ilustračná snímka. Foto: TASR Riaditeľstvo hraničnej a cudzineckej polície Sobrance

V prípade ide o poskytovanie úplatkov vo výške 490.000 eur od konca roku 2016 do októbra 2019, s cieľom zabezpečiť bezproblémovú výrobu nelegálnych cigariet.

Bratislava 14. apríla (TASR) - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal vo štvrtok obžalobu na podnikateľa Jozefa K. za pokračovací zločin podplácania. Korupčný prípad súvisí s ilegálnou výrobou cigariet. ÚŠP o tom informuje na sociálnej sieti.

V prípade ide o poskytovanie úplatkov vo výške 490.000 eur od konca roku 2016 do októbra 2019, s cieľom zabezpečiť bezproblémovú výrobu nelegálnych cigariet. "Teda, aby nedošlo ku kontrolám zo strany Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS). Úplatky boli poskytované prostredníctvom sprostredkovateľa F. B., ktorý mal 15-percentný podiel z uvedenej sumy," doplnila prokuratúra. Obvinenému hrozí trest odňatia slobody od päť do 12 rokov.

Ide o kauzu podplácania bývalého šéfa KÚFS Ľudovíta M. Jozef K. figuruje aj v kauze Slovenský Texas, ktorá súvisí s daňovými podvodmi s pohonnými látkami.