Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

O väzbe pre vodiča z tragickej nehody bude súd rozhodovať vo štvrtok

Na bratislavskej Zochovej ulici narazilo v nedeľu krátko po 22.15 h auto do zastávky mestskej hromadnej dopravy (MHD). Nehoda si podľa doterajších informácií vyžiadala štyroch mŕtvych a sedem zranených. Na snímke obhliadka miesta činu dopravnej nehody, uprostred prekryté telo obete v pondelok 3. októbra 2022 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Dušan D. čelí obvineniu z trestného činu všeobecného ohrozenia. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie.

Bratislava 5. októbra (TASR/Teraz.sk) - Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu (OS) Bratislava I bude vo štvrtok (6. 10.) od 16.00 h rozhodovať o väzobnom návrhu pre obvineného Dušana D., ktorý opitý autom spôsobil víkendovú tragickú nehodu v centre Bratislavy s piatimi obeťami. TASR to potvrdil hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Prokurátor navrhuje väzbu pre vodiča z nedeľnej tragédie


Prokurátor Krajskej prokuratúry (KP) v Bratislave podal návrh na väzobné stíhanie pre obvineného Dušana D., ktorý opitý autom spôsobil v nedeľu (2. 10.) tragickú nehodu v centre Bratislavy s piatimi obeťami. Stotožnil sa tak s podnetom policajného vyšetrovateľa. TASR to potvrdil hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

"V utorok (4. 10.) o 21.55 h bol podaný návrh na vzatie obvineného do väzby z útekového a preventívneho dôvodu," priblížil pre TASR prokurátor a hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Juraj Chylo.

Dušan D. čelí obvineniu z trestného činu všeobecného ohrozenia. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie. Obvinený pod vplyvom alkoholu šoféroval v nedeľu neskoro večer auto, ktoré narazilo v centre Bratislavy do zastávky mestskej hromadnej dopravy - Zochova. Nehoda si vyžiadala piatich mŕtvych a niekoľko zranených.

"Akceptujem, že to kvalifikovali ako všeobecné ohrozenie, kde hrozí trest odňatia slobody až na doživotie," uviedol v stredu policajný prezident Štefan Hamran. V prípade tejto právnej kvalifikácie musí byť podľa jeho slov dokázaný úmysel. "Ale má dve formy - priamu a nepriamu," dodal s tým, že rozhodnutie o vine a treste pre obvineného bude až na súde.