Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Prokurátor P. Šufliarsky si nemyslí, že vražda E. Valka bola náhoda

Ernest Valko Foto: TASR/Pavel Neubauer

Vyšetrovanie vraždy dozoruje práve Šufliarskeho odbor. "Na náhody neverím, pri takých závažných trestných činoch," skonštatoval.

Bratislava 18. mája (TASR) - Riaditeľ Odboru osobitného určenia Generálnej prokuratúry (GP) SR Peter Šufliarsky si nemyslí, že vražda právnika Ernesta Valka bola náhoda, tak ako to nedávno v rozhovore pre denník Sme naznačil exprezident Policajného zboru SR Jaroslav Spišiak. Vyšetrovanie vraždy dozoruje práve Šufliarskeho odbor.

"Na náhody neverím, pri takých závažných trestných činoch málokedy dôjde k takému následku náhodou," povedal Šufliarsky. Ďalšie informácie o vyšetrovaní vraždy právnika neposkytol, aby nebolo ohrozené zatiaľ neskončené prípravné konanie. "Tím, ktorý pracuje na tejto veci, postupuje veľmi razantne a zákonným spôsobom," povedal Šufliarsky.

"Nebolo to vykonané tak, že vrah čakal s úmyslom ho zavraždiť. Bol to výsledok situácie, ktorá nastala," povedal Spišiak o Valkovej smrti pre denník. Právnik prišiel o život vo svojom dome v Limbachu v novembri 2010. Jedna rana z krátkej guľovej zbrane zasiahla jeho srdce a pľúca.