Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Prokurátor podal obžalobu na mužov, ktorí vraždili v Martine

Ilustračné foto Foto: TASR

Poškodený utrpel mnohopočetné rany na tvári a časti hlavy a rôzne poranenia s krvnými podliatinami a odreninami po celom tele.

Bratislava 6. júla (TASR) - Špeciálny prokurátor podal v utorok obžalobu na dvojicu mužov, ktorí sa mali dopustiť vo februári tohto roka brutálnej vraždy v Martine. TASR o tom informovala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová.

"Špeciálny prokurátor podal dnes na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) obžalobu na obvinených Rudolfa D. a Milana J. za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy formou spolupáchateľstva, spáchanej začiatkom roka 2021 v Martine," uviedla hovorkyňa.

Prípad brutálnej vraždy, ktorá sa stala vo februári tohto roka v blízkosti čerpacej stanice v Martine, začala riešiť okamžite Národná kriminálna agentúra (NAKA). Jeden z obvinených chcel podľa polície zistiť, "aké je to zabiť človeka". Muži mali nadviazať náhodný kontakt s osobou, ktorú pod zámienkou popíjania alkoholu vylákali do priestorov opusteného krytu civilnej ochrany. Po krátkom rozhovore sa mali presunúť do vedľajšej miestnosti, kde mal poškodenému jeden z obvinených povedať, že je to jeho posledný deň a že zomrie.

Poškodený utrpel mnohopočetné rany na tvári a časti hlavy a rôzne poranenia s krvnými podliatinami a odreninami po celom tele. Skončil s roztriešteným tvárovým skeletom. Veľké množstvo zranení rôzneho charakteru viedlo k jeho smrti.