Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

P. Šufliarsky má odísť z GP a ukázať smsky s Marianom K., vyzýva OĽaNO

Na archívnej snímke Peter Šufliarsky. Foto: TASR Jakub Kotian

Elektronická komunikácia medzi Šufliarskym a Marianom K. unikla z vyšetrovacieho spisu vraždy novinára a jeho snúbenice.

Bratislava 18. júla (TASR) - OĽaNO opätovne vyzýva prokurátora Petra Šufliarskeho na zverejnenie jeho sms komunikácie s Marianom K., ktorý je v súčasnosti obvinený aj v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Hnutie tak reagovalo na informáciu, že sa Národná kriminálna agentúra (NAKA) vyšetrovaním komunikácie nebude zaoberať.

"OĽaNO tiež prízvukuje, že Šufliarsky nemá čo hľadať na žiadnom poste na Generálnej prokuratúre SR," skonštatoval hovorca hnutia Matúš Bystriansky s tým, že rozhodnutie NAKA ich neprekvapilo. Generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára vyzvali, aby Šufliarskeho zbavil funkcie na GP.

"Človek, ktorý si vymieňa stovky priateľských SMS správ s obvineným v prípade dvojnásobnej vraždy či z falšovania zmeniek za desiatky miliónov eur, by mal GP zďaleka obchádzať," priblížil Bystriansky.

Hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová TASR potvrdila informácie, na ktoré upozornili Aktuality.sk, že vyšetrovateľ NAKA nebude uvedenú komunikáciu prokurátora vyšetrovať.

Elektronická komunikácia medzi Šufliarskym a Marianom K. unikla z vyšetrovacieho spisu vraždy novinára a jeho snúbenice. Časť z nej zverejnil aj líder OĽaNO Igor Matovič. Šufliarsky vtedy reagoval tým, že zverejní celú komunikáciu. Potrebné však bolo povolenie druhej strany, ktoré Marian K. nedal. Šufliarsky tak zhruba 400 sms správ nezverejnil.

Po medializácii komunikácie odišiel Šufliarsky z funkcie prvého námestníka generálneho prokurátora, na prokuratúre ale zostal. Potvrdil, že si s Marianom K. písali od januára do júla 2017. Svoje odpovede označil za prejav slušnosti a profesionality.