Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Prokurátor Kutiš: Tóth vypovedal v kauze motákov dôveryhodne

Na snímke svedok Peter Tóth prichádza do súdnej siene Okresného súdu (OS) Bratislava I, kde sa začalo hlavné pojednávanie s Marianom K. v kauze takzvaných motákov v utorok 10. augusta 2021. Foto: TASR - Jakub Kotian

Predseda senátu OS Bratislava I prerušil hlavné pojednávanie s Marianom K. do stredy (11. 8.). Na programe je oboznamovanie sa s listinnými dôkazmi a obrazovým záznamom a znaleckým posudkom.

Bratislava 10. augusta (TASR) - Bývalý exsiskár Peter Tóth vypovedal v kauze motákov, kde je pred Okresným súdom (OS) Bratislava I obžalovaný podnikateľ Marian K., konzistentne a dôveryhodne, a neboli zistené odchýlky vo výpovediach z prípravného konania. Po ukončení utorkového procesu to médiám uviedol prokurátor Krajskej prokuratúry Trenčín Ronald Kutiš.

"Považujem ho za vierohodného. Úlohou obhajoby je vždy spochybniť výpoveď svedka, ktorý má usvedčovať klienta, takže toto považujem za normálne. Myslím si, že svedok Tóth to absolútne bez problémov ustál a vysvetlil. Na otázky obhajoby odpovedal jednoznačne," uviedol prokurátor.

Podľa obhajcu Michala Mandzáka je jeho klient v kauze motákov nevinný. "Jednoznačne, z právnej kvalifikácie a zo skutku, ktorý mu je kladený za vinu, je jednoznačne nevinný," povedal. Podľa neho, pokiaľ ide o výpoveď svedka Andreja Šabíka, ktorého navrhoval prokurátor osobne vypočuť, úplne postačuje prečítanie zápisnice z hlavného pojednávania.

Predseda senátu OS Bratislava I prerušil hlavné pojednávanie s Marianom K. do stredy (11. 8.). Na programe je oboznamovanie sa s listinnými dôkazmi a obrazovým záznamom a znaleckým posudkom.

Súd v utorok pojednával po prvý raz, keď prijal obžalobu na verejnom zasadnutí koncom júna. V utorok vypovedali okrem Tótha obhajca Marek Para a podnikateľ Jozef Dučák. Advokát Šabík sa z dôvodu dovolenky ospravedlnil.